Ambassade van België in Angola

België in Angola

Welkom op onze website!

AANGEPASTE WERKNING

Ingevolge de wereldwijde sanitaire crisis en de sluiting van de Schengen-grenzen is de dienstverlening van onze consulaire afdeling momenteel aangepast en verminderd.

Onze consulaire dienst voor Belgen blijft actief via e-mail. Indien een kwestie fysieke aanwezigheid vereist, is het verplicht om ook voorafgaandelijk een afspraak te maken via e-mail (luanda.visa@diplobel.fed.be).

Onze dienst voor de legalisatie van documenten blijft actief en eveneens verplicht op afspraak via het hierboven aangegeven e-mailadres.

We raden u aan om onze Facebook-pagina te volgen, zodat u op de hoogte wordt gehouden wanneer we onze dienstverlening wijzigen.

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op
luanda@diplobel.fed.be of telefonisch op +244 222 449 178. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen

 

Coronavirus

Maatregelen voor werknemers die zich om dienstredenen dienen te verplaatsen naar China of andere risicogebieden:

Volg de richtlijnen van de FOD Buitenlandse Zaken (diplomatie.belgium.be)

Meer informatie over de infectie en de te nemen maatregelen:

Belgen op reis in Angola:
Raadpleeg ons reisadvies, dat regelmatig bijgewerkt wordt. Wij staan uiteraard steeds tot uw beschikking indien nodig.

Als u dat nog niet gedaan hebt, raden wij u eveneens aan u in te schrijven op Travellers Online zodat wij uw contactgegevens hebben. Vergeet ook niet u opnieuw uit te schrijven wanneer u terug in België bent of ons dit rechtstreeks te laten weten.

Belgen die in Angola wonen:
Schrijf u per mail in op de ambassade, als u dit nog niet gedaan hebt.

Consulaire diensten aan Belgische staatsburgers:
De ambassade en het consulair sectie blijven open en beschikbaar voor alle consulaire diensten voor Belgische staatsburgers, enkel op afspraak via mail op luanda.visa@diplobel.fed.be

Voorwaarden voor inreis in België en visa:
Voor meer informatie over de voorwaarden voor inreis en België en over visa, kunt u terecht op info-coronavirus.be of de Dienst Vreemdelingenzaken.

 

Afwijzing aansprakelijkheid

Nieuws

23 sep

Op donderdag 23 september zal vice-Eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès samen met Europees commissaris voor crisisbeheersing Janez Lenarčič een evenement op hoog niveau voorzitten over de gevolgen van COVID-19 voor kinderen. Dit evenement wordt georganiseerd in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, in samenwerking met Niger en de ngo Save the Children.

23 sep

België zal 153.900 vaccins leveren aan Oeganda. Die vaccins zullen bijdragen aan het opvoeren van de vaccinatiecampagne voor leraren en het opnieuw openen van de scholen voor meer dan 10 miljoen leerlingen en studenten. België gaat daarmee in op het verzoek van de Oegandese regering om COVID-19 vaccins te ontvangen.

22 sep

Op woensdag 22 september heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid Meryame Kitir een bezoek gebracht aan de haven van Beiroet, die in augustus 2020 zwaar werd beschadigd door explosies. Het betreft een eerste bezoek van een Belgische minister sinds de ontploffing in Beiroet plaatsvond. Ze had de gelegenheid om haar medeleven te betuigen en een krans te leggen bij het gedenkteken voor de slachtoffers, samen met de familieleden van een Belgisch-Libanees slachtoffer.

22 sep

België veroordeelt met klem de poging tot staatsgreep in Omdurman en betuigt opnieuw haar steun aan het volk van Soedan en zijn overgangsregering. Het roept op de vredesakkoorden van Juba, die op 31 augustus 2020 werden ondertekend, te respecteren. 

20 sep

De 76ste zitting van de Algemene Vergadering van de VN start op 20 september in New York met als thema "Bouwen aan veerkracht via hoop, om te herstellen van COVID-19 - duurzaam heropbouwen, antwoorden op de noden van de planeet, respect voor de rechten van mensen - , en de Verenigde Naties nieuw leven in te blazen”.