Ambassade van België in Angola

België in Angola

Welkom op onze website!

AANGEPASTE WERKNING

Ingevolge de wereldwijde sanitaire crisis en de sluiting van de Schengen-grenzen is de dienstverlening van onze consulaire afdeling momenteel aangepast en verminderd.

Onze consulaire dienst voor Belgen blijft actief via e-mail. Indien een kwestie fysieke aanwezigheid vereist, is het verplicht om ook voorafgaandelijk een afspraak te maken via e-mail (luanda.visa@diplobel.fed.be).

Onze dienst voor de legalisatie van documenten blijft actief en eveneens verplicht op afspraak via het hierboven aangegeven e-mailadres.

We raden u aan om onze Facebook-pagina te volgen, zodat u op de hoogte wordt gehouden wanneer we onze dienstverlening wijzigen.

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op
luanda@diplobel.fed.be of telefonisch op +244 222 449 178. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen

 

Coronavirus

Maatregelen voor werknemers die zich om dienstredenen dienen te verplaatsen naar China of andere risicogebieden:

Volg de richtlijnen van de FOD Buitenlandse Zaken (diplomatie.belgium.be)

Meer informatie over de infectie en de te nemen maatregelen:

Belgen op reis in Angola:
Raadpleeg ons reisadvies, dat regelmatig bijgewerkt wordt. Wij staan uiteraard steeds tot uw beschikking indien nodig.

Als u dat nog niet gedaan hebt, raden wij u eveneens aan u in te schrijven op Travellers Online zodat wij uw contactgegevens hebben. Vergeet ook niet u opnieuw uit te schrijven wanneer u terug in België bent of ons dit rechtstreeks te laten weten.

Belgen die in Angola wonen:
Schrijf u per mail in op de ambassade, als u dit nog niet gedaan hebt.

Consulaire diensten aan Belgische staatsburgers:
De ambassade en het consulair sectie blijven open en beschikbaar voor alle consulaire diensten voor Belgische staatsburgers, enkel op afspraak via mail op luanda.visa@diplobel.fed.be

Voorwaarden voor inreis in België en visa:
Voor meer informatie over de voorwaarden voor inreis en België en over visa, kunt u terecht op info-coronavirus.be of de Dienst Vreemdelingenzaken.

 

Afwijzing aansprakelijkheid

Nieuws

27 mei

Op vrijdag 26 mei heeft een diplomatieke conferentie van 70 staten in Ljubljana (Slovenië) een historisch akkoord goedgekeurd over een nieuw multilateraal verdrag inzake wederzijdse juridische bijstand en uitlevering voor de vervolging van de ernstigste internationale misdrijven voor nationale rechtbanken.

24 mei

Na de zware overstromingen stelde Italië een internationale vraag om noodhulp via het Europese mechanisme voor civiele bescherming (UCPM), dat de respons op natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen op EU-niveau coördineert.

24 mei

Vandaag zal de officiële delegatie de hoofdstad Dakar verlaten om, in Bandia en Diamniadio, onder meer nieuwe investeringen te bekijken van Belgische bedrijven die al geruime tijd in Senegal actief zijn.

23 mei

Van 21 tot 25 mei leidt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie naar Senegal. Het programma voor maandag en dinsdag vindt plaats in de hoofdstad Dakar, waar een waaier aan B2B-vergaderingen en sectorale workshops, een bezoek aan de haven van Dakar en ontmoetingen met de autoriteiten zijn gepland om nieuwe investerings- en handelsmogelijkheden tussen België en Senegal te verkennen.

21 mei

Van 21 tot 25 mei zal Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, een economische missie leiden naar de Republiek Senegal.