Ambassade van België in Angola

België in Angola

Welkom op onze website!

AANGEPASTE WERKNING

Ingevolge de wereldwijde sanitaire crisis en de sluiting van de Schengen-grenzen is de dienstverlening van onze consulaire afdeling momenteel aangepast en verminderd.

Onze consulaire dienst voor Belgen blijft actief via e-mail. Indien een kwestie fysieke aanwezigheid vereist, is het verplicht om ook voorafgaandelijk een afspraak te maken via e-mail (luanda.visa@diplobel.fed.be).

Onze dienst voor de legalisatie van documenten blijft actief en eveneens verplicht op afspraak via het hierboven aangegeven e-mailadres.

We raden u aan om onze Facebook-pagina te volgen, zodat u op de hoogte wordt gehouden wanneer we onze dienstverlening wijzigen.

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op
luanda@diplobel.fed.be of telefonisch op +244 222 449 178. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen

 

Coronavirus

Maatregelen voor werknemers die zich om dienstredenen dienen te verplaatsen naar China of andere risicogebieden:

Volg de richtlijnen van de FOD Buitenlandse Zaken (diplomatie.belgium.be)

Meer informatie over de infectie en de te nemen maatregelen:

Belgen op reis in Angola:
Raadpleeg ons reisadvies, dat regelmatig bijgewerkt wordt. Wij staan uiteraard steeds tot uw beschikking indien nodig.

Als u dat nog niet gedaan hebt, raden wij u eveneens aan u in te schrijven op Travellers Online zodat wij uw contactgegevens hebben. Vergeet ook niet u opnieuw uit te schrijven wanneer u terug in België bent of ons dit rechtstreeks te laten weten.

Belgen die in Angola wonen:
Schrijf u per mail in op de ambassade, als u dit nog niet gedaan hebt.

Consulaire diensten aan Belgische staatsburgers:
De ambassade en het consulair sectie blijven open en beschikbaar voor alle consulaire diensten voor Belgische staatsburgers, enkel op afspraak via mail op luanda.visa@diplobel.fed.be

Voorwaarden voor inreis in België en visa:
Voor meer informatie over de voorwaarden voor inreis en België en over visa, kunt u terecht op info-coronavirus.be of de Dienst Vreemdelingenzaken.

 

Afwijzing aansprakelijkheid

Nieuws

06 jul
De Belgische ambassade in Luanda werft een nieuwe collega aan! Ben je gepassioneerd door consulaire zaken? Ga je graag om met mensen en ben je een teamspeler? Ben je goed met sociale media en vind je het leuk om evenementen te organiseren? Dan ben jij misschien de persoon die we zoeken!
09 jun

Van 9 tot 10 juni zal de Belgische economische missie naar de VS, geleid door HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, in Boston, Massachusetts zijn voor contacten met bedrijven en autoriteiten om mogelijkheden te verkennen voor verdere partnerschappen tussen België en de Verenigde Staten.

07 jun

Van 7 tot 9 juni zal de Belgische Economische Missie in de Verenigde Staten, geleid door HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, in New York contacten leggen met bedrijven en gezagsdragers om mogelijkheden te verkennen tot versterking van de hartelijke partnerschappen tussen België en de Verenigde Staten.

05 jun

Van 4 tot 6 juni zal HKH Prinses Astrid van België, als vertegenwoordiger van Zijne Majesteit de Koning, de Belgische economische missie in de USA leiden naar de eerste halte in Atlanta, Georgia. De delegatie zal er mogelijkheden te verkennen tot verdere versterking van de handelsrelaties tussen België en de Verenigde Staten tijdens bezoeken aan bedrijven en contacten met gezagsdragers.

03 jun

Het uitvoerend directoraat van het Comité terrorismebestrijding van de Verenigde Naties (UNCTED) heeft van 31 mei tot en met 4 juni een werkbezoek gebracht aan België om een evaluatie te maken van de uitvoering in België van de VN-resoluties tegen terrorisme en van het Belgisch beleid inzake terrorismebestrijding. Het comité gaat ook de samenwerking tussen VN- lidstaten na en deelt best practices inzake terrorismebestrijding. Dit was het eerste evaluatiebezoek van UNCTED sinds de aanslagen in Brussel in 2016.