Ambassade van België in Angola

België in Angola

Welkom op onze website!

AANGEPASTE WERKNING

Ingevolge de wereldwijde sanitaire crisis en de sluiting van de Schengen-grenzen is de dienstverlening van onze consulaire afdeling momenteel aangepast en verminderd.

Onze consulaire dienst voor Belgen blijft actief via e-mail. Indien een kwestie fysieke aanwezigheid vereist, is het verplicht om ook voorafgaandelijk een afspraak te maken via e-mail (luanda.visa@diplobel.fed.be).

Onze dienst voor de legalisatie van documenten blijft actief en eveneens verplicht op afspraak via het hierboven aangegeven e-mailadres.

We raden u aan om onze Facebook-pagina te volgen, zodat u op de hoogte wordt gehouden wanneer we onze dienstverlening wijzigen.

Reisbeperkingen door de Covid-19-pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.

 
Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op
luanda@diplobel.fed.be of telefonisch op +244 222 449 178. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen

 

Coronavirus

Maatregelen voor werknemers die zich om dienstredenen dienen te verplaatsen naar China of andere risicogebieden:

Volg de richtlijnen van de FOD Buitenlandse Zaken (diplomatie.belgium.be)

Meer informatie over de infectie en de te nemen maatregelen:

Belgen op reis in Angola:
Raadpleeg ons reisadvies, dat regelmatig bijgewerkt wordt. Wij staan uiteraard steeds tot uw beschikking indien nodig.

Als u dat nog niet gedaan hebt, raden wij u eveneens aan u in te schrijven op Travellers Online zodat wij uw contactgegevens hebben. Vergeet ook niet u opnieuw uit te schrijven wanneer u terug in België bent of ons dit rechtstreeks te laten weten.

Belgen die in Angola wonen:
Schrijf u per mail in op de ambassade, als u dit nog niet gedaan hebt.

Consulaire diensten aan Belgische staatsburgers:
De ambassade en het consulair sectie blijven open en beschikbaar voor alle consulaire diensten voor Belgische staatsburgers, enkel op afspraak via mail op luanda.visa@diplobel.fed.be

Voorwaarden voor inreis in België en visa:
Voor meer informatie over de voorwaarden voor inreis en België en over visa, kunt u terecht op info-coronavirus.be of de Dienst Vreemdelingenzaken.

 

Afwijzing aansprakelijkheid

Nieuws

25 nov

25 november is de symbolische dag waar we speciale aandacht hebben voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen. Het betekent ook de kick-off van de jaarlijkse internationale campagne: "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld”, met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit te bannen.

22 nov

In september begint een nieuwe zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Maar wat is daar precies aan de hand? En wat zijn de prioriteiten die België in dit multilaterale forum naar voren wil brengen? Om te begrijpen hoe dit belangrijke VN-orgaan werkt, nodigden we Birgit Stevens uit, directeur van de VN-afdeling van onze Federale Overheidsdienst.

18 nov

Voor het vierde jaar op rij kent België 2 miljoen euro toe aan de VN-Ontmijningsdienst (UNMAS) voor activiteiten in Irak en Syrië.

17 nov

Vanmiddag 17 november heeft de rechtbank in Den Haag (Nederland) vonnis geveld in het strafproces dat op 9 maart 2020 werd geopend tegen 4 verdachten die worden vervolgd voor de vernietiging van vlucht MH17 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014.

15 nov

Deze 15 november gaat het achtste Wereldcongres tegen de Doodstraf van start in Berlijn, in aanwezigheid van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib.