Naar België komen

Alle informatie voor wie naar België wilt komen.

Visum voor België

Alle informatie over het aanvragen van een visum voor België.
  1. Laatst bijgewerkt op

Bevoegde autoriteit voor visumaanvragen


Alle informatie over visumaanvragen voor België vindt u terug op de website van de Dienst Vreemdelingenzaken van de FOD Binnenlandse Zaken, die de bevoegde Belgische autoriteit is voor de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen in België.


Algemene informatie


Maatregelen in verband met de Covid-19-pandemie


Voor de reizen naar België vanuit derde landen die niet zijn aangeduid “als zone met heel hoog risico” zijn er geen covid-19 reisrestricties meer. Angola is momenteel niet aangeduid als een hoog risico zone.

Meer informatie over de maatregelen in verband met Covid-19 en reizen van en naar België vindt u op dofi.ibz.be/en/themes/covid-19/international-travels


Visumaanvragen via VFS Global


Alle visumaanvragen worden ingediend via het outsourcingbedrijf VFS, met uizondering van visumaanvragen voor houders van diplomatieke en andere officiële paspoorten en familieleden van Belgische onderdanen.

Familieleden van Belgische onderdanen kunnen een aanvraag indienen via VFS of rechtstreeks via de ambassade: stuur een e-mail naar luanda.visa@diplobel.fed.be om een afspraak te maken en meer te weten te komen over de vereiste documenten.

Aanvragers hebben nu ook de mogelijkheid om reeds 6 maanden voor hun reisdatum een visum aan te vragen. Opgelet: de aanvraag moet ten minste 15 dagen voor de gewenste reisdatum worden ingediend.


Hoe dient u uw visumaanvraag in?


Om uw aanvraag voor te bereiden, moet u bepalen welk type visum u nodig hebt en nagaan of u in aanmerking komt om het aan te vragen.

Vervolgens moet u weten welke documenten u samen met uw aanvraag moet indienen, hoe lang de aanvraag kan duren en welke leges u moet betalen.

Elke aanvraag moet voldoen aan de richtlijnen die gelden voor de visumcategorie in kwestie.

Als uw documenten niet in het Nederlands, Frans of Duits zijn, moet u misschien vertalingen laten maken voordat u de aanvraag indient.

Alle benodigde instructies zijn te vinden op de website van de VFS

VFS application centre in Luanda
Visa Application Centre, 3rd Floor,
AVENIDA DE PORTUGAL N 18-20,
Vernon Building, Luanda 

VFS Callcenter: +244 225 300 200 

Om een visum aan te vragen, moet u een afspraak maken met VFS via hun website en de servicekosten betalen om uw aanvraag op een vaste datum en tijd in te dienen.

Breng bij uw afspraak met VFS het paspoort/kopie van alle aanvragers mee.

Ingevulde aanvragen worden dan doorgestuurd naar de Belgische ambassade.


Informatie over GDPR